Barion Pixel [JÚNIUS] Egészséges Életmód – Egységben Élni Online Kurzusok by Gálik Klára

[JÚNIUS] Egészséges Életmód

életmód  magazin  

Kedves Barátom!

Az Egységben Élni Online Magazin minden hónap 15-én újabb számmal jelenik meg. Ez a magazin azért jött létre, hogy még több hasznos információt, segítséget nyújtsak Neked a tudatos, egészséges és boldog élet megteremtéséhez. Minden kiadás tartalmaz egy videós interjút vagy podcast-ot egy szakértővel, egy rövid írásbeli kérdezz-feleleket egy másik szakértővel az adott témában, egy blogszerű írást tőlem, illetve hasznos link-, cikk- és könyvajánlókat

Remélem hozzájárulunk ezzel is a szebb mindennapjaidhoz.

Szeretettel,
Klári

magazin  interjú 

 Itt meghallgathatjátok interjúmat Nagy Amarilla- gyógytornásszal, az egészséges élet és mozgás témában.

magazin  cikk 

Az egészséges életmód a szenvedélyem és az a személyes tapasztalatom, hogy mindenkinek meg kell találni azokat az elemeket amiket be tud illeszteni a napjaiba, heti programjába, nem vagyunk egyformák, ezért mindenkinek más működik, más lesz a hatékony módszer.

Egy pár hónapja rengeteg online óra elérhető, ami jó alkalom arra is, hogy kipróbáljuk a különböző mozgásformákat, főzési tippeket, életmód tanácsokat, és kísérletezzünk, mi illeszkedik leginkább hozzánk, mitől érezzük jól magunkat. Számomra a legfontosabb 3 pillér, amit igyekszem figyelemmel kísérni napi szinten, az egészséges étkezés, napi mozgás és meditáció.

  1. A YAZIO kalória számláló applikációt használom és nagyon bevált, megválogatom az ételeket, mérem amit megeszem, és betartom a számomra meghatározott kalóriát, valamint sok folyadékot iszom.
  2. Meditációkat végzek minden nap, a Soul Sync kezdem és a  Pozitív Rezgés meditációval folytatom, az utóbbi július 5-e után elérhető lesz az új weboldalamon, mint a most készülő Mindfulness Meditációk Mindennapra album része. Erről értesítelek Titeket is e-mailben, amint elkészült. Több féle meditációt végzek egy nap, de ezek a személyes kedvenceim és általában ezekkel indítom minden reggelemet.
  3. Minden nap mozgok, főleg az elmúlt hónapokban. A napi edzés mellé beiktatok a nap közepén egy hosszú sétát is minden nap, ez segít kiszellőztetni a fejem, rendezni a gondolataim, felfrissülök ettől és újra kreatívan tudok leülni dolgozni.

alakítsd át a reggeled!
egészséges szokások 

Ébredj korán, eddz + légy TE is motivált!

Itt megosztom veletek azokat a reggeli szokásokat, amiket Te is beépíthetsz a mindennapjaidba. Hogyan tudsz időben felkelni, és kialakítani egy reggeli rutint ami segíteni fog, hogy egész nap frissen érezd magad,  próbáld ki te is ezeket a tippek, és INDÍTSD JÓL  A NAPODAT!

Jó reggelt! Namaste Mindenkinek 🙂

Hogy hogyan indul a reggelünk, meghatározza egész napi hangulatunkat, ezért fontos figyelni, a reggeli rutin betartására, mert meghatározó lehet minden napunk alakulása, attól függően hogyan ébredtünk és kezdjük a napunkat. Ti hány órakor keltek fel hétköznap? Csörög az ébresztő? Ti is gyakran kinyomjátok és vissza alszotok?

Először is tedd fel a kérdést magadban, hogy milyen számodra az ideális reggel? Hogyan szeretnél felkelni, és mit szeretnél reggel megcsinálni ébredés után, ami neked fontos. Hogyan tudsz elcsendesedni, szeretnéd e a napi mozgást inkább reggel végezni, ha igen- hogyan tudod beiktatni, mi szükséges hozzá?

Tipp NR. 1: Határozd meg a saját szabályaidat, amit te szeretnél beilleszteni a reggeli rutinodba, hogy hatékonyabb, boldogabb legyen minden napod, és tudatosan óvd meg önmagad azoktól a kívülről érkező hatásoktól, amit nem szeretnél már kora reggel rögtön ébredés után hogy a nyakadba zúduljon. Nem várt e mailek a munkából, üzenet valakitől, és hasonló dolgok, a reggeli időt tartsd meg kizárólag magadnak, és tudatosan tevékenykedj reggelente, hogy jól induljon a napod! 

Tipp NR.2: A második legfontosabb tippem a reggeli rutin kialakításához: Határozd meg az időpontot amikor minden nap (munkanapon) szeretnél felkelni, és ébredj fel minden nap ugyanabban az időben!

Tipp NR.3: Az első a telefon amire ránézel és az üzenetek és a facebook oldalát görgeted azonnal közvetlen ébredés után? Próbáld meg nem elterelni a figyelmed ezekkel az oldalakkal, így korán reggel megspórolsz rengeteg időt magadnak és a fókuszod nem másokon lesz.  Helyezd el a telefont a hálószobán kívül elalvás előtt, vagy használj hagyományos ébresztő órát az ágyad mellett.

Tipp NR.4: Még ki sem keltél az ágyból, de már indul is a multitasking? Fókuszáld a figyelmed a pillanatra, ne próbálj meg egyszerre több dolgot csinálni egy időben. A multitasking tudományosan bizonyított, hogy nem működik! 🙂

A multitasking hatásai, A multitasking ártalmas

Tipp NR.5  A reggeli hidratálás, elengedhetetlen, mielőtt megiszod a napi kávét(kávékat)A hidratálás fontossága, és ha a napi mozgást is reggel végzed, a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel szükséges, hogy a tested és az elméd optimálisan funkcionáljon.

A linkek gyűjteménye:

Az Egységben Élni Életmód Magazin teljes tartalma a hírlevélben lesz megtalálható.

Interjú: Nagy Amarilla edzővel, aki megszerettette velem a mindennapi sportot

Ha szeretnéd olvasni az Életmód Magazinunkat, akkor iratkozz fel a hírlevelemre, töltsd le az ingyenes meditációkat!

Remélem segített az írásom. 🙂

Szeretettel,
Klári

kérdezz-felelek

 Szakértő válaszol a témában
Vendég: Pölös Zsófia – Pilates and more

Klári: Te hogyan fedezted fel a pilatest?

Zsófi: Főiskolás voltam, mikor a nagynéném egy egészségkuckót szeretett volna nyitni. Szeretett volna oda valamilyen különlegesebb mozgást is, és a pilatest találta. Mivel ez 14 éve volt, még a pilates ritkaságszámba ment. Tudta, hogy én sokat sportoltam életemben, és megkérdezte, nem akarnék-e oktató lenni. 

Klári: Van valaki, aki különösen inspirált  téged a Pilates-karriered során, ha igen miért?

Zsófi: Nem volt ilyen senki. Alig volt még oktató az országban, mikor végeztem. Minket is egy német hölgy jött tanítani. Azóta külföldi oldalakat szoktam nézni. 

Klári: Milyen problémákra nyújt megoldást a pilates?

Zsófi: A pilates elsősorban tartásjavító, mélyizom torna. De nagyon sokat segít a hajlékonyság fokozásában és az állóképesség javításában. Valamint segít épen megtartani az ízületeket, na meg a józan eszünket. 

Klári: A pilates csak nőknek ajánlott?

Zsófi: Nem, Pilates – a megalkotója – maga is férfi volt. Nagyon sok férfi sportoló pilatesezik.

Klári: Melyik a kedvenc pilates gyakorlatod és miért?

Zsófi: bármilyen támaszgyakorlat, például a “Láblehúzás”. Az egész testet erősíti, miközben a pulzust is megemeli, a vérkeringést is fokozza. 

Klári: Te hogyan maradsz fitt? Milyen tippjeid vannak?

Zsófi:  Csak egyszer kell megérezni az életben, milyen szabadon mozogni, és ezzel szemben eltunyulni, akár lesérülni. Akkora a különbség a két állapot között, hogy utóbbiba már nem akarsz többet visszakerülni. Én hetente nagyjából 4-5x sportolok valamit. Nekem ez jól esik, kikapcsol, feltölt. Ha valaki nem szeret magával törődni, minden tipp csak üres beszéd lesz számára, vagy pár napos fellángolásra elég. Ha valaki változtatni szeretne, de nem tudja, hogyan, és kedve is alig van hozzá, akkor azt javaslom, mielőbb kezdjen bele egy olyan mozgásba, amelyben örömét leli. Semmi más nem fontos. Ezt viszont úgy tegye heti 2x a rutinja részévé, mint a fogmosást. Nincs kifogás! Beilleszted a napodba, és nem teszel ide találkozót, pihenést, egyéb teendőt. Pár hét után látni fogja mindenki, hogy mennyivel jobb a saját testében élni. Onnantól lehet új sportokat keresni, növelni a heti adagot.

Klári: Hogyan szervezed a napjaidat, és priorizálsz, hogy mindenre legyen időd, még edzeni is?

Zsófi: Ebben ugye csak a priorizálás az lényeg. Hiszen  nekem előbbrevaló pilatesezni vagy elmenni futni, mint a héten másodszor is kitakarítani. MÁsnak nincs ideje edzeni, mert minden nap mondjuk felmos. Amíg nem volt gyerekem, gond nélkül keltem hajnalban, hogy a reggeli óráim előtt még futni is menjek. Ez ma több szempontból sem megoldható, de remélem, egyszer ez is visszatér. A napomat is a kisfiam szervezi leginkább. A férjemmel váltott napokon dolgozunk, így tudunk azért haladni.

Klári:  Van valami tanácsod azoknak, akik most fontolóra veszik, hogy elkezdjék a pilatest?

Zsófi: Naná! Kezdjék el a Youtube On a 21 napos “hómbádi” kihívásomat. Épp azért született, hogy aki most kacérkodik a pilatessel, azt neki tudjon állni. Illetve ugye azért, hogy a karantén után vissza rázódjunk a mozgás világába. Mindig nagyon nehéz valami újba belekezdeni, de igazából még nehezebb utána kitartani is. A mozgás csak jót hozhat az életünkbe. Büszkeséggel, magabiztossággal tölt el, segít a jelenben maradni, és közben egyre szabadabban mozgunk a mindennapokban. Nem érdemes kihagyni a lehetőséget, hogy mindezt megadjuk magunknak. 

link ajánló

Életmód

NR.1 # YAZIO kalória számláló http://https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yazio.android&hl=hu

NR.2 # SOUL SYNC meditáció magyarul Gálik Klárival

https://vimeo.com/368243213/90302e59f7

 

Könyv és cikk ajánló

NR.1 # CIKK – A multitasking ártalmai

https://www.profession.hu/cikk/multitasking-mik-a-hatasai-es-hogyan-szokjunk-le-rola

NR.2 # CIKK – Miért fontos a hidratálás?

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegedre/17512/hidratacio

NR.3 # KÖNYV – Lewis Howes: A kiválóság iskolája 

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Lewis_Howes_A_kivalosag_iskolaja&type=22&id=304662

 

Rövid videó ajánló:

NR.1 # Tony Robbins – A célod elérésének 3 szabálya:

https://www.youtube.com/watch?v=-8MukWsJzB4

NR.2 # Mel Robbins – A legfontosabb szabály, amit a milliomosok megtesznek mindennap:

 https://www.youtube.com/watch?v=FPXQNYZw38I

NR.3 # Mel Robbins – 5 másodperces szabály:

https://www.youtube.com/watch?v=AiRbF51OfFo