Barion Pixel Alapok – meditációs tévhitek és fontos információk [LEÍRÁS] – Egységben Élni Online Kurzusok by Gálik Klára

Alapok – meditációs tévhitek és fontos információk [LEÍRÁS]

Meditációs tévhitek és fontos információk!

  1. Minden meditációt Tudatos Légzéssel kezdünk, hogy lenyugtassuk az elmét és a legtöbbet vehessük ki az adott meditációból, amit éppen végzünk. 

 A Tudatos Légzés három szabálya: 

1.1. A be- és a kilégzés végig orron keresztül történik. Ha valami ok miatt (pl. betegség) ez nem lehetséges, akkor lehetséges szájon keresztül lélegezni.

1.2. A kilégzés legyen kétszer olyan hosszú, mint a belégzés. Lassú és mély. Aránya: 3:6, 4:8.

1.3. Hason keresztül lélegzünk: belégzésnél a hasunk kidudorodik, mert megtelik levegővel, kilégzésnél összeesik, ahogy távozik a levegő.

 2. A meditáció gyakorlása során teljesen természetes, hogy a gondolatok néha elkalandoznak, ez nem azt jelenti, hogy bármit rosszul csinálunk. Ilyenkor tudatosítani kell magunkban, hogy elkalandoztunk és finoman vissza kell hozni a figyelmet a meditáció aktuális részéhez. Az egy téves elképzelés, hogy meditáció közben nem gondolunk semmire, kezdetben gyakran mindenre gondolunk, de fokozatos gyakorlással egyre kevésbé kalandozunk majd el. Amikor már elég sokat gyakoroltunk, tapasztalhatunk gondolatmentes időszakokat, azonban ehhez hosszantartó belső munkára van szükség, ezért sem érdemes feladni a meditáció gyakorlását.

3. A meditáció közben próbáljunk meg mozdulatlanok maradni, ne izegjünk-mozogjunk, ne vakarózzunk. Ha a meditáció máshogy nem kéri, próbáljunk meg mozdulatlan maradni. Az állandó mozgás nem befelé, hanem kifelé viszi a figyelmet, azonban a meditációnak pont az ellenkezője a célja.

 4. Bizonyos meditációk során használom a Forrás, Univerzális Intelligencia, Magasabb Tudatosság jelzőket. A meditációk vallásmentesek, ezért amikor ezt hallod a gyakorlatokban, akkor a saját hited szerinti lelki vezetődre gondolj. Ha nincs ilyen a számodra, akkor a Kollektív Tudatossághoz vagy az Univerzumhoz kapcsolódhatsz, ami az életünket táplálja ezen a bolygón. A legfontosabb, hogy számodra természetes legyen, ne erőltess magadra olyat, ami kényelmetlen a számodra!

Figyelem! Ha úgy érzed nem tudsz koncentrálni, ne add fel. Vedd észre, hogy elkalandoztál és hozd vissza a fókuszt a meditációra! Olyan nem létezik, hogy kiüríted a gondolataidat, szóval ne is várd ezt! Mindenki elkalandozik. A lényeg, hogy a figyelmedet újra hozd vissza arra, amit csinálsz!